Petr Říha |

AKTUALITY Z TÝMU MUŽŮ K 16.7.

Letní příprava mužů FC Vsetín začala v pondělí 8.července. Na prvním tréninku se hlásilo 17 hráčů. Zbylých 5 se omluvilo pro dovolené, či zaměstnání. Ale do přípravy už se postupně zapojují všichni hráči. Všichni hráči z konce loňské sezony. Jen jediný, Jan Stuchlík, je po operaci kolene a jeho rekonvalescence ještě chvíli potrvá. Přejeme Honzíkovi brzké uzdravení. Počet odchodů k dnešními dni rovná se tedy nule.
Hlásíme posílení trenérského týmu, kdy se jako asistent trenéra k týmu oficiálné připojuje i trenér Martin Zbranek. Vsetínská ikona s bohatými hráčskými i trenérskými zkušenostmi. A také člen výkonného výboru FC Vsetín.
Vítáme v týmu dvě nové tváře. Nadějného mladíka Jirku Vítka, na kterého jsme po dohodě s Brumovem uplatnili červnový statut volných přestupů. Jirka hrával divizi za Brumov v minulých letech, v minulé sezoně působil i v juniorce 1. FC Slovácko.
Dále vítáme Michala Doležala, který na Vsetín přichází z Rakouska. Také odchovanec Brumova, který však přichází do známého prostředí, protože již působil v divizních dorosteneckých týmech FC Vsetín (tehdy trénovali týmy dorostu trenéři Pavel Charvát a Marcel Beňo).
V rámci naší strategie dávat příležitost a oslovovat hráče z regionu, jsme byli od jara v kontaktu s Mariánem Kovaříkem. Hráčem, který také prošel mládežnické kategorie ve Vsetíně a následně zamířil na sever Moravy, kde oblékal dres například druholigových Vítkovic, či ligové Karviné. Minulý rok působil v druholigovém Prostějově a na jaro střílel góly z pozice hrotového hráče Bruntálu. Komunikace mezi klubem a Mariánem byla férová a příjemná, byli jsme domluveni i na podmínkách. Nakonec však Marián kývl na nabídku druholigových Vítkovic, kam se znova vrací. Nicméně, věříme, že hráč, který je rodákem z Hovězí si jednou za Vsetín ještě znova zahraje. Přejeme Mariánovi ať se mu daří v nadcházející sezoně.
Do sestavy FC Vsetín se vrací Honza Dobeš, který v minulé sezóně chytal (hostoval) za Kateřinice.
Do přípravy Vsetína se dále zapojil Tomáš Ohryzek z divizního dorostu Vsetína. O místo v kádru dále bojuje Víťa Kocourek (20 let), odchovanec Kašavy, který se také objevil na čas v mládeži Fastav Zlín.
Další jména jsou stále ve hře. Jsme v kontaktu se sousedním Zlínem. Do Vsetína se z juniorky Sigmy Olomouc vrátil zpět například Vojtěch Kamas. Ale žije a působí na Olomoucku a tak se ukáže teprve jaké budou jeho další fotbalové kroky.
Nálada v týmu zdá se býti dobrou. Trénujeme s novými míči, hřiště prochází úpravou a regenerací. Věříme, že stihneme za branami namontovat u nové síťové zábrany, místo prapůvodních tyčových. Všichni se těšíme na novou sezonu, na novou skupinu moravskoslezské divizi, na nové soupeře.
Cíle FC Vsetín jsou pro třetí divizní sezonu ty nejvyšší. Ale budeme ke každému zápasu přistupovat s pokorou a úctou k soupeři, všichni chtějí vyhrát. Soutěž bude vyrovnaná a náročná.

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...