Jiří Kořínek |

KOZLI VALACHY NESEŽRALI

FC Vsetín z.s. – FC Kozlovice
0 : 0
Opět, jako už poněkolikáté, nastoupili vsetínští hráči v nekompletním složení k dalšímu utkání středomoravské divize. Tentokrát znovu proti jednomu z favoritů soutěže, mužstvu, ve kterém se to jen hemžilo velmi ostřílenými hráči, některými i s prvoligovými a třetiligovými zkušenostmi. Nechybělo mnoho a mohl se zrodit další překvapivý výsledek.
Domácí mladíci se však svého soupeře vůbec nezalekli a vstoupili do zápasu pěkně zostra. Úvodní minuty byli zcela v jejich režii. Útoky se na branku hostů řítily z obou stran a hostující obránci se měli co ohánět. Postupně však tlak Vsetínských eliminovali a byli to právě oni, kteří si vytvořili i první brankové příležitosti. V 7. minutě po centru zprava do pokutového území odvrátil nebezpečí před nabíhajícím Přikrylem v posledním okamžiku hlavou Dulík na rohový kop. O čtyři minuty později to již před domácí brankou vypadalo velmi nebezpečně a jen díky výbornému zákroku gólmana Eliáše po střele Schlehra valašský tým neinkasoval. V 11. minutě se hostům nabídla další možnost v podobě zahrávání trestného kopu z hranice velkého čtverce. Naštěstí pro Vsetínské však skončil míč pouze ve zdi. V 16. minutě unikl po levé straně Galetka, ale jeho následná střela z dvaceti metrů skončila mimo brankový prostor. Po této kozlovické desetiminutovce se o slovo přihlásili i Vsetínští. V 18. minutě se odhodlal k sólu z pravé strany Řeřucha, míč putoval přes Surovce k Hořelicovi, jehož prudký centr před nabíhajícím Geržou uklidil do zámezí Král....

....Vývoj utkání poznamenala 20. minuta, v níž po vzájemném napadení byli vyloučeni na straně domácích Naňák a na straně hostů Strašák. Tato situace měla překvapivě lepší vliv na domácí, kteří od tohoto okamžiku byli lepším mužstvem. Začali svého protivníka přehrávat a vytvářeli si i první šance. V 31. minutě se ocitl těsně za šestnáctkou v dobré palebné pozici Surovec, ovšem míč nezpracoval tak, jak by si sám představoval, a vyslal jen slabou střelu na brankáře Konečného. Poté se o několik okamžiků později blýskl prudkou ránou Řeřucha, po které musel Konečný vytasit parádní zákrok. Do konce první půle byli Vsetínští stále aktivnější, jenže žádnou brankovou příležitost si již nevytvořili.
I vstup do druhého poločasu patřil Vsetínským. Zásluhou středové osy, v níž tentokrát vynikal rozehrávkou a přehledem Foltýn, si vytvořili mírnou převahu a hrálo se převážně na polovině hostů. V 54. minutě se naskytla standartní situace i domácímu mužstvu, ovšem Foltýn nejprve trefil zeď a z „opakovačky“ branku přestřelil. Hosté po obrátce zahrozili až v 60. minutě, kdy Kyselák vyslal střelu z dvaceti metrů, po níž však Eliáš nemusel zasahovat. V 65. minutě se vydal na zteč aktivní Řeřucha, avšak nepříliš silný projektil po zemi Konečný bez problémů zlikvidoval. Mohlo však udeřit v 68. minutě na protější straně, když po centru Střelce nedosáhl na míč jen těsně Nekuda. Další možnost se naskytla „Kozlům“ v 72. min., v níž Přikryl mířil jen několik centimetrů nad břevno. V těchto okamžicích byli hosté aktivnější, domácí obrana však stála pevně na nohou a soupeře do žádných brankových možností nepustila. V 78. minutě znovu měli možnost ke skórování domácí, Surovcův trestný kop však hostujícímu celku starosti nenadělal. Ovšem nakonec všechny tři body mohly zůstat doma, neboť po velkém závaru v 83. minutě v kozlovickém trestném území vykopával míč již za překonaným Konečným z brankové čáry Řehák. V závěrečných minutách se ale oba celky soustředily především na plnění defenzívních úkolů se snahou zbytečně neinkasovat. Tato taktika se jim vydařila, a tak po devadesáti minutách utkání nemělo vítěze.
Vzhledem k průběhu utkání je remíza spravedlivá, protože „každý chvilku tahal pilku“. Jedinou kaňkou kromě vyloučených byla místy až příliš tvrdá hra hostů, kterou s přehledem pískající hlavní rozhodčí Polák „ocenil“ šesti žlutými kartami proti třem domácím.
Velkým kladem vsetínského celku je skutečnost, že zásluhou výborně hrající obrany a vynikajícího Eliáše již ve čtvrtém střetnutí po sobě udržel čisté konto. A naopak záporem je fakt, že doposud v osmi odehraných zápasech vstřelilo mužstvo Vsetína pouze šest branek. Doufejme, že ve zbývajících střetnutích se vsetínští střelci najdou a své doposud nízké brankové konto patřičně navýší.

Sestava Vsetína: Eliáš – Naňák, Dulík, Maček, Mydlář – Řeřucha, Gerža (76.min. Leskovjan, Vítek, Foltýn, Surovec – Hořelica (88. min. Zuzaňák)

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...