Jiří Kořínek |

DVACET MINUT A DOST - SERIE ALE PŘESTO POKRAČUJE

FC Vsetín z.s. – Tatran Všechovice
2 : 0 ( 2 : 0)


Nepříliš pohledné utkání bylo možno shlédnout na sklonku krásného babího léta v sobotu na Tyršovce. I když domácí získali povinné tři body, hrou tentokrát příliš neoslnili. O osudu zápasu již bylo prakticky rozhodnuto během úvodních osmi minut, kdy se dostali do dvoubrankového vedení, a tento stav vydržel až do jeho úplného závěru.
Vsetín vstoupil do střetnutí famózně. Ve 3. minutě zahrával Surovec z levé strany rohový kop, na míč naskakoval současně Matůš s hostujícím obráncem Pavelou, který ho nešťastně nasměroval do horního rohu vlastní branky. O pět minut později založil rychlý útok na pravé straně Řeřucha, skvěle uvolnil nabíhajícího Geržu, jenž krásnou křižnou střelou rozvlnil síť za zády vsetínského odchovance Dobeše podruhé. Tento raketový nástup vsetínské hráče zdravě nabudil a úvodní čtvrthodinka byla zcela v jejich režii. Ve 20. minutě mohl do domácích řad vnést patřičný klid Matůš, jenž tentokrát nastoupil na hrotu útoku. Z malého čtverce však hlavou nastřelil pouze spojnici břevna a tyče Dobešovy svatyně. Tímto okamžikem ale veškerá iniciativa domácích skončila. I když Valaši stále útočili, nenašli již recept na hostující obranu, která se patřičně poučila z chyb z úvodu a nedovolila Vsetínským vytvořit si brankovou příležitost. Výjimkou byla 34. minuta, v níž se dostal do obrovské šance všudybyl a nejvíce okopávaný hráč Mydlář, ovšem místo střely z bezprostřední blízkosti zvolil kličku a o míč přišel ...

... od tohoto okamžiku se na hrací ploše odvíjela nezáživná partie, v níž se oba týmy předháněly v nepřesnostech a nakopávání míčů z obrany do útoku. Zálohy soupeřů téměř neexistovaly, a proto pohledných akcí bylo jako šafránu. Za zmínku stojí pouze jediná šance hostů, a to již v nastaveném čase první půle. Po levé straně unikl rychlonohý Staněk, po jehož přesném přízemním centru pálil z deseti metrů Rolinc těsně vedle. Nutno podotknout, že to bylo vůbec během úvodních pětačtyřiceti minut poprvé, co musel být vsetínský gólman Eliáš ve střehu.
Začátek druhého poločasu patřil znovu domácím. Vytvořili si podobně jako při zahájení zápasu převahu, ze které ale tentokrát nedokázali nic vytěžit. V 52. minutě unikl po pravé straně střídající Hořelica, ovšem jeho střela skončila vysoko nad ochranným pletivem. Ihned z protiútoku zahrozili hosté, prudká střela J. Pleška skončila jen těsně vedle pravé tyče. Tato situace nastartovala hosty a od tohoto okamžiku byli lepším celkem. Domácí jim to ale umožnili svým laxním přístupem, kdy doslova čekali na soupeře, s čím na ně vyrukuje. Vsetínský tým vycházel především ze zabezpečené obrany a spoléhal se jen na brejkové situace. Těch však bylo velmi poskrovnu. V rozmezí 60. – 70. minuty byla hra krajně nezáživná a divák se musel nudit. Alespoň trochu vzruchu přinesla 73. minuta, kdy se protáhl po pravé straně Hořelica, vyslal přesnou přihrávku na Bubláka, který zaváhal se střelbou a jeho šanci mu bravurním skokem pod nohy zlikvidoval vybíhající Dobeš. A to bylo prakticky vše, co po změně stran obě mužstva přihlížejícím nabídla.
Je opravdu škoda, že zejména po obrátce, kdy utkání sledovalo nebývalé množství fanoušků, z nichž velkou část tvořili ti hokejoví, kteří průvodem na Lapač slavili 80. výročí založení vsetínského hokeje, hra upadla do podprůměru. Možná, že kdyby domácí předvedli pohledný fotbal a vsítili svému soupeři další góly, navštívili by vsetínskou „kolébku kopané“ i při dalších zápasech.
I přesto všechno ale vsetínská šňůra neporazitelnosti již v šestém utkání v řadě pokračuje. Tímto vítězstvím se domácí dostali do první poloviny průběžné tabulky a stálice mezi třemi tyčemi, gólman Eliáš, si na své konto připsal šestou podzimní nulu.

Sestava Vsetína: Eliáš – Řeřucha, Dulík, Maček, Mydlář (86. min. Zuzaňák) – Gerža (46. Hořelica), Vítek (77. min. Leskovjan), Bublák, Foltýn (65.min.Jaroš), Surovec – Matůš (80. min. Smilek)

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...