Daniel Ostrčilík - VALAŠSKÝ DENÍK |

JAKUB ELIÁŠ - ROZHOVOR VE VALAŠSKÉM DENÍKU

Proti Všechovicím to pro vás byla šestá nula z deseti odehraných zápasů. Cítíte, že s vašimi výkony stojí a padají výsledky Vsetína?
Tak to není, celé mužstvo nyní dobře brání a práci mi usnadňuje. Jsem rád, že soupeři nemají jednoduché vstřelit nám branku, to je pro nás základ úspěchu.

Se Všechovicemi jste brzy vedli 2:0. Rozhodl právě ten úvod celý zápas?
Určitě nám to pomohlo, ale je ošidné vést po 7. minutách 2:0. Kdyby jsme přidali na 3:0, tak je po zápase, ale takhle jsme soupeře hlavně nechtěli pustit ke kontaktnímu gólu, což se nakonec podařilo. Chtěli jsme dát co nejdříve branku, protože čím déle by soupeř sahal po bodech, tím by to pro nás bylo složitější.

Většinou sbíráte body za těsné výsledky, žádné gólové přestřelky to nejsou. Jak to snášíte vy z branky, že si nemůžete dovolit chybu? Cítíte větší tlak na výsledek?
To asi ne. Já se soustředím a nechci dostat branku za stavu 0:0 stejně jako každou další, když nějaké padnou. Od toho jsem v bráně. Samozřejmě to jako brankáři máme složitější v tom, že u nás jde každá chyba vidět a může rozhodnout o výsledku.

Nuly sbíráte pravidelně. Je to pro vás největší odměna? Je to pro vás víc, větší odměna, než vychytaná penalta?
Pokud to vezmu z tohoto pohledu, tak určitě. Dobře kopnutá penalta se dá těžko chytit a jedná se o okamžik. Pokud se nám podaří udržet nulu vzadu, je to odměna za celých 90 minut. Pro mě je největší odměna, když se daří celému týmu a současných 6 zápasů bez prohry v řadě.

Na oficiálním webu jsem zaregistroval poznámku, že budou muset do sazebníku dostat i sazbu pro vás za nuly. Co na to říkáte? :-)
Taky jsem si to přečetl a vůbec nevím, co tím předseda myslel :) Každopádně se tomu nebráním a rád něco do společné kasy přispěji.

Po rozpačitém rozjezdu a nakládačkách s Hodonínem a s Hranicemi jste se výsledkově chytili a sbíráte body. V čem přišla zásadní změna?
Těžko říct. My ty starty soutěží máme každoročně pomalejší. Můžeme v přípravě odehrát 10 přáteláků nebo 2 a je to stejné. Pokud se bavíme o Hranicích a Hodonínu, oba byli před soutěží pasování na favority soutěže. Hodonín byl lepší, ale v Hranicích jsme dlouho vedli o 2 branky a tahle prohra nás mrzí. Nedáváme moc branek, proto je náš základ pevná obrana. Zatím se nám to daří plnit a tím pádem sbíráme body.

V tabulce jste zatím sedmí. Kam se Vsetín může ještě výkonnostně i v tabulce posunout?
Divize je hodně vyrovnaná. Zatím za sebou nemáme ani polovinu soutěže, tak je těžké odhadovat, kde by jsme se mohli pohybovat. Potřebujeme zlepšit ofenzivní činnost, výběr místa ve velkém vápně soupeře a zakončení, aby jsme si v zápasech pomohli vstřelenými góly. Pokud se nám to podaří, mohli by jsme být v tabulce i o nějaké to místo výše. Každopádně si vážíme toho, že druhým rokem snad nebudeme mít sestupové starosti.

Patrik Gerža předvedl efektní salto po gólu na 2:0. Co na něj říkáte? Nebudete se ho také učit? :-)
Salta už asi nechám mladším, nemuselo by to dobře dopadnout :) Patrik hlavně předvedl klid v koncovce a přidal pro nás hodně důležitou druhou branku. Není s námi dlouho, ale ukazuje svou pracovitost, kvalitu a je pro nás přínosem v každém zápase. Přeji mu, aby těch salt v této sezoně předvedl ještě co nejvíce...


Aktuální články

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...

PŘEDSTAVUJEME DALŠÍHO SOUPEŘE: FK ŠTERNBERK

V dalším, v pořadí již šestém utkání jarní části, zajíždějí vsetínští hráči ke zkušenému, ostřílenému a velmi...