Libor Kopl |

RÁDI BYCHOM SI JEDNOU VYZKOUŠELI TŘETI LIGU, PŘIZNÁVÁ VLADIMÍR SUROVEC

Přinášíme  rozhovor  Vladimíra  Surovce  pro Valašský denník:

Po dlouhé době nastoupil místo zraněných spoluhráčů ve středu zálohy, kam se přesunul z levého křídla. Vsetínskému Vladimíru Surovcovi ale změna pozice vůbec nevadila. Naopak, šestadvacetiletý fotbalista nádherným gólem a velmi dobrým výkonem přispěl k výhře Valachů na hřišti Strání v poměru 3:1.

„Měl jsem spíš napadat a pomáhat při brejkových akcích. Tady na malém hřišti je to ale hodně kontaktní fotbal, což mi moc nevyhovuje. Konečně jsem ale vstřelil nějaký gól. Dobře jsme ale hráli všichni,“ řekl Surovec po letošní derniéře

Hosté zakončili podzimní část skvěle. Vsetín i bez třech marodů nedal krajskému rivalovi čuchnout, odpor nepříjemného soka zlomil ještě už do přestávky třemi brankami, ve druhé půli výsledek pouze kontroloval...

... „Soupeře jsme kromě standardek, kterých mohlo být mnohem méně, nepustili do velkých šancí. Dobře jsme to ale uskákali,“ těší Surovce.

Strání doma body nerozdává, před hlasitým publikem nedá soupeři ani píď prostoru. Vsetín byl ale dobře nachystaný, s protivníkem si věděl rady.

„Strání doma nedostává skoro žádné góly, nám se ale podařily brejkové akce. Je tady malé hřiště, všichni jsou blízko u sebe. S tím jsme ale počítali,“ řekl hostující záložník.

Valachům ke třem bodům pomohl zbytečný zákrok stopera Ondřeje Čaňa ve vlastní šestnáctce. Domácí zadák nechával balon brankáři Popelkovi, dotírajícího Hořelicu ale nešetrně sundal k zemi. Jasná penalta. „Rozhodně nám pomohla,“ souhlasí Surovec.

„Obránce tam šel špatně. Náš útočník si tam dal tělo a Matůš to zkušeně proměnil,“ přidává.

Na 2:0 zvýšil po rohu hlavou Hořelica, třetí gól před přestávkou obstaral právě Surovec, který po nejhezčí akci zápasu chytrým lobem z hranice pokutového území dloubl balon přes Popelku přes pod břevno. To byla nejen divizní lahůdka …

„Já to tak na tréninku vždycky zakončuji,“ přiznává šťastný střelec.

„Kdybych to chtěl obstřelit, tak minu branku,“ ví Surovec.

„Myslel jsem si, že to bude břevno, tak jsem ještě dobíhal, ale spadlo to tam,“ oddechl si šestadvacetiletý středopolař.

Vsetínští fotbalisté sice v závěru inkasovali branku, ale výhru si v klidu pohlídali. Valaši se po triumfu 3:1 posunuli právě před Strání na páté místo tabulky, do jarní části si ponesou sérii devíti zápasů bez porážky.

„Kvůli těžkému losu jsme měli sice slabší začátek, pak jsme se ale chytli. Doufám, že nám forma vydrží i na jaře,“ přeje si nejen Surovec. O MSFL se ve Vsetíně ale nemluví.

„Chceme hrát do pátého místa. Kdyby se ale v budoucnu podařilo, rádi bychom si vyzkoušeli i třetí ligu,“ přiznává odchovanec klubu, který sedm let strávil v sousedním Zlíně, kde jako žák nebo dorostenec nastupoval po boku Kopečného, Bartolomea nebo brankáře Adamušky.

Přes Velké Karlovice se vrátil zpátky do Vsetína, jehož dres nosí posledních pět let. I když si Surovec nemá v mateřském oddíle na co stěžovat, závidí hokejistům z Lapače vysoké návštěvy.

„Samozřejmě mě mrzí, že na nás nechodí tolik lidí, ale věřím, že když budeme mít výsledky, tak si lidé na stadion cestu najdou,“ pronesl.

Podzimními výsledky i výkony si Mičegův tým řekl o pozornost. Jarní boje ale začnou až na konci března. Do té doby mají divizní fotbalisté klid na přípravu. Valaši první polovinu sezony pořádně zakončí až o víkendu.

„Hned po posledním zápase to nemělo cenu. Jsme unavení, navíc máme před sebou dlouhou cestu. Chceme, abychom byli v plné síle,“ zakončuje povídání Surovec.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...