Petr Říha |

FORMA PATRIKA GERŽI NA VSETÍNĚ SE BLÍŽÍ PRVNÍMU ROKU PO JEHO PŘÍCHODU ZE ZLÍNA

Patrik Gerža patří nyní v rámci divizního podzimu mezi vsetínské hráče s nejlepší aktuální formou. Rozhovor proběhl po remízovém utkání ve Slavičíně, kde Vsetín ztratil dva body po penaltě v 95. minutě. 

Máte Patriku opravdu nejlepší formu za svého působení Na Tyršovce?
Celý Vsetín hraje dobře. Myslím si, ale že první rok po příchodu ze Zlína jsem měl ještě lepší, ale máte pravdu. Nyní na podzim se cítím na hřišti velmi dobře.

To se projevuje i na Vaší hře směrem dopředu.
Na postu levého záložníka rád útočím, ma defenzívu rozhodně nejsem expert (směje se Patrik, na podzim dle jeho slov autor dvou a půl branky, ta půlená je ze situace, kdy donutil k vlastní brance hráče Všechovic, pozn. aut.).

Výsledky Vsetína jsou zatím velmi slušné.
Až na domácí výpadek s Přerovem to je dobré. Hrajeme celkem líbivý fotbal, nebojíme se kombinovat a výsledky přícházejí.

Vy jste čichl už v rodném Liptále k trenéřině se svým otcem. Nehodláte se k tomu vrátit?
Bavili jsme se o tom s tátou. Tam byl problém, že kluci v Liptále nechodili na trénink a to si pak jednotku chystáte zbytečně. To nás hodně odradilo. Proto taťka už neplánuje návrat, ale ono by se to třeba mohlo zlomit v zimě nebo později, pokud by byl ze strany klubu zájem. Výsledky zatím nemají špatné, jen musí chtít trénovat pod někým, komu budou věřit. Proto se ani já trenéřiny nezříkám, ale prioritou je nyní hráčská kariéra.

Na jaké cíle může pomýšlet Vsetín v divizi a jaké máte Vy osobně?

Myslím si, že patříme do první pětky nebo sedmičky. Osobně chci podávat v základní sestavě dviizního Vsetína takové výkony, aby třeba jednou přišla nabídky z ještě vyšší soutěže.

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...