Robert Procházka |

MLADŠÍ ŽÁCI ročníky 2001, 2002, 2003 – JARO 2014

 Jarní část sezóny jsme zahájili druhý týden v lednu 3-fázovým týdenním tréninkovým cyklem (umělka Vsetín, nebo hala Janová), kdy prakticky každý víkend byl naplánovaný nějaký halový turnaj, nebo přátelský zápas na umělém povrchu.

Nejvíce jsme dojížděli na halové turnaje do nám  dobře známé Slovenské Korni, kde se nachází největší krytá hala s umělým povrchem ve střední Evropě. Soupeři na těchto turnajích bývají velice kvalitní a konfrontace s nimi je vždy velikým přínosem pro naše hráče. 

  Mistrovskou soutěž v krajském přeboru (ročník 2001+2002) a okresním přeboru (ročník 2003) jsme měli dobře rozjetou od podzimu a určitě jsme na ni navázali dobrými výkony i v jarní části.

Už od prvních jarních kol jsme některé hráče dorazového  ročníku 2001 posílali do krajského přeboru starších žáků a některé mladé borce ročníku 2003 jsme posílali z okresního přeboru mladších žáků, do krajského přeboru mladších žáků, aby získávali potřebné zkušenosti do další sezóny, kdy v těchto soutěžích budou hrávat.

 Do zápasů obou týmu jsme snažili nasazovat skoro vždy dvě kompletní sedmičky, aby vytíženost všech hráčů byla stejná.

Po počátečních tréninkových výpadcích a přístupu některých hráčů, kdy jsme byli nuceni svolat schůzku s rodiči  a vyjasnit si některé věci.  Někteří se rozhodli s fotbalem skončit  úplně a pokračovat   v jiných   sportech,  další  pokračují  třebas v jiných  týmech v regionu.  Díky tomu se situace v druhé polovině jarní sezóny   u mladších ročníků   změnila hodně k lepšímu. Kluci začali poctivě trénovat a okamžitě se to projevilo na dobrých výkonech v mistrovských utkáních.

 Ač  jsme výsledkům v zápasech nedávali nějakou velkou váhu a zajímala nás pouze hra, do které jsme chtěli dostat co nejvíce hráčů, odměnou hlavně pro kluky bylo celkové 2. místo v krajském přeboru a 1. místo v okresním přeboru mladších žáků. 

 Pro starší kluky čekala po vydařené sezóně  ještě největší odměna, v podobě turnaje ve Španělsku a zároveň dovolené u moře na pobřeží Costa  Brava. Třešničkou na dortu byla návštěva  Barcelony s prohlídkou nádherného stadiónu CAMP NOU, kde  hraje  FC Barcelona svá  domácí  utkání. Prošli jsme se po trávníku,  prohlédli jsme si  šatny , ve kterých se  dnes  připravují   například  Messi a   Neymar.  A  v  minulosti  spoustu  dalších  fotbalových  legend.    

Tímto jsme uzavřeli vydařený fotbalový rok 2013-2014 v kategorii mladších žáků .

Závěrem chci poděkovat všem  klukům  za  přístup k  fotbalu. Speciálně těm, kteří se loučí s touto kategorií a hřištěm na polovinu hrací plochy. Jmenovitě je to Jarda Hurta, Robin Kohout, Robin Hruška, Zdeňa Knebl, Tomáš Loucký, Ondra Vokulič, Paťa Janíček, Tomáš Tomanec, Matěj Nerodil, Rosťa Konečný, Matěj Černý. 

Nebuďte ani trochu smutní, protože vždy když něco končí tak něco nového začíná. Vy se můžete pomalu těšit na opravdový „velký fotbal“ , je to pro vás výzva.

 Dívejte se pořád dopředu, to co už bylo nezměníte, ale můžete svou pílí, přístupem, sebevědomím změnit to, co teprve bude.   

Ještě jednou patří velké díky všem rodičům , trenérům za dobrou spolupráci, vedení klubu a hlavně Vám hráčům, za příjemný rok strávený s vámi.

Trenér Martin 

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...