Jiří Kořínek |

Body za první poločas

  FC Vsetín – FC Fryšták

         3   :   0   (3 : 0)

     Po překvapivém vítězství v Boršicích byli vsetínští diváci právem zvědavi, jak se povede jejich mužstvu v premiérovém utkání na svém stadionu. Do zápasu nastoupili domácí hráči jako mírný favorit a tuto roli do puntíku splnili. Úvodních pět minut sice opticky patřilo hostům, ovšem během dalšího průběhu se misky vah překlopily na domácí stranu.

Foto: J. F I C E K

11.minuta hry, kdy po předcházejícím rohovém kopu soupeře založil Vsetín rychlou akci po levé straně, k míči se za půlící čárou dostal Surovec, nezištně přihrál Válkovi, a ten střelou po zemi poslal své mužstvo do vedení. O šest minut později se opět Válek zmocnil míče ve středovém kruhu, rychlou kličkou se zbavil dotírajícího obránce Koláře a z hranice velkého čtverce do protipohybu brankáře Mikela vsítil svůj druhý gól. V těchto minutách předváděli domácí hráči líbivý, rychlý a nápaditý fotbal, kterému hosté často jen přihlíželi. Fryštáčtí se poprvé osmělili ve 22. minutě, kdy střelu Křenka zlikvidoval s přehledem gólman Eliáš. Ten musel prokázat své kvality znovu ve 28.minutě, v níž na brankové čáře konečky prstů vytěsnil střelu Chudého. Poté přišli ke slovu opět domácí. Ve 32.minutě po závaru v pokutovém území hostů vystřelil Zezulka, jehož střelu stačil ještě brankář Mikel vyrazit, na dorážku Mydláře byl však již krátký. S chutí hrající vsetínští stále více zaměstnávali fryštáckou obranu, ovšem ve většině případů bez střeleckého zakončení. Ke konci první půle se hra zdánlivě srovnala, ale žádné z mužstev si brankovou příležitost nevytvořilo.

     Začátek druhého dějství se odvíjel převážně ve středu hřiště. Domácí pod dojmem jasného vedení znatelně polevili, nikam nepospíchali, a tak dali hostům možnost k několika brejkovým situacím. Jejich umění však končilo na pozorně hrající domácí obraně, která své úkoly plnila bezchybně. Výjimku přinesla 65.minuta, to se dostal na dostřel nikým neatakován Talaš a velmi dobrou ranou z pětatřiceti metrů orazítkoval břevno. V 70.minutě mohlo uhodit na druhé straně. Blažek vyslal z hloubi vlastní poloviny učebnicový pas na Válka, který postupoval zcela sám na hostující svatyni. Technickým obloučkem sice přehodil vyběhnuvšího brankáře, ale míč skončil těsně vedle levé tyče v zámezí. I když hosté prohrávali třígólovým rozdílem, své zbraně rozhodně nesložili a snažili se vsítit alespoň čestný úspěch. Nenašel se ale v jejich řadách nikdo, kdo by domácí branku ohrozil. Ke konci zápasu vsetínští takticky drželi míč na svých kopačkách a o zteč fryštácké branky se již ani moc nepokoušeli.

     K přesvědčivému vítězství dokráčeli domácí zejména zásluhou výborné hry v úvodní pětačtyřicetiminutovce. V ní předčili svého soka ve všech řadách a jejich hra snesla nejpřísnější měřítko.

Sestava Vsetína: Eliáš – Kundera, Dulík, Zezulka, Němec (69.min. Kašpar) – Mydlář, Třasoň (61.min. Starec),       Blažek, Surovec – Hořelica, Válek (77. min. Cahlík)

Fryšták: Mikel – Kolář, Bednařík, Holub, Talaš – Křenek, Krhůtek, Valášek, Popela – Chudý,Lahola

Před 120 diváky řídil utkání jako hlavní rozhodčí Kostelník, jemuž na čarách asistoval Vacula se Zpěvákem.

 

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...