Roman Dobeš |

V Opavě na "bedně"

V pátek a sobotu se kluci roč. 2004 vydali na velký turnaj do Opavy (www.slaviaopavacup.eu). První zápas proti Pieštanům 1-3 jsme postrádali odvahu a nasazení ... 

..se Spartakem Trnava 3-3 jsme se začali v přístupu zlepšovat. Kolín se jen bránil a jelikož jsme netrefovali ani prázdnou branku tak si neseme opět jen jeden bodík za 0-0. Baník Ostrava nás 6min motal jak na kolotoči pak se kluci začali osmělovat a posledních 10min je doslova drtili, šance střídala šanci, ale do "černého" se trefili jen dvakrát 2-4. Poslední desetiminutovka , ale předpovídala velký obrat v přístupu všech hráčů - já kluky takto neviděl hrát ještě nikdy !!! I přes prohru měli obdiv všech přihlížejících. Do utkání s Havířovem si neseme skvělý přístup a výhra 3-1 mohla být i vyšší. Poslední páteční utkání s SFC Opava "B" ve valčíkovém tempu výhra 5-0.

Sobotní ráno před nás staví úkol zvítězit nad Hlučínem - jinak o medaile nehrajeme! Brzy vedeme 1-0 , kvalitní soupeř se nevzdává a je to boj plný hezkých momentů na obou stranách 6min do konce 1-1! Kluci ještě zvyšují obrátky a tlačí se ko koncovky co jim síly stačí ! Dvě minuty do konce Honza Štuler šikovně tečuje střelu Jakuba Němce a jdeme do čtvrtfinále po výhře 2-1 na vítěze sk. A , SLOVAN LIBEREC!

Slovan se nestačí rozkoukat a po trefách Valdy a Alexe vedeme 2-0. V tento okamžik , ale do hry negativně OSTUDNĚ vstupuje rozhodčí a tlačí liberecké nesčetněkrát do šancí! Za stavu 2-2 po kose na našeho hráče i když slovanisté jdou bránit vědomi si faulu...otáčí rozhodnutí a doslova je donutí rozehrát do naši otevřené obrany...na Ondru se řítí dva hráči sami a po skvělém zákroku naše naděje stále žijí! S nepřízní osudu kluci bojují na hranici sebeobětování a v penaltovém rozstřelu spravedlnost tentokrát nebyla slepá ! Alex v brance je úspěšný 2x a naši střelci 4x!

V souboji o finále se utkáme s polskou Lodží . Soupeř má dva velice šikovné brejkové hráče a nám se nedaří zachytávat jejich nakopávané protiůtoky 0-4 .

V boji o bronz čekají Zlaté Moravce . Velice technicky zdatný soupeř , infarktový průběh:   1-0 , 1-1 , 2-1 , 2-3 a v poslední minutě Martin ze 20m z otočky pravačkou pod břevno na   3-3 !!! Při penaltách byla znát únava a nervozita hráčů obou týmů a tak rozhodl výkon golmana Alexe Urbana a našich střelců Martina a Valdy!

O branky se podělili : Durmon 5 , Změlík , Urban a Zbranek 3 , Orság , Štuler a Dobeš Adam 2 , Trnka a náš nejlepší hráč Jakub Němec po 1.

 

     Klukům patří velké poděkování a obdiv nad jejich dovednostma a přístupem ! V přetěžké konkurenci dokázali předvádět náročnou kombinační hru a když jim rodiče pomohou povzbuzováním probudí se ve VALAŠSKÉ BOJOVNÍKY S PŘEVELIKÝM SRDCEM !

 Konečné pořadí :

1.  UKS SMS Lodž

2.  FC Banik Ostrava

3.  FC Vsetín

4.  FC Vion Zlaté Moravce

5.  SFC Opava A

6.  Slovan Liberec

7.  Spartak Trnava

8.  FC Kolín

9.  MFK Skalica

10. PTK Piešťany

11. MŠK Žilina

12. MFK Havířov

13. MFK F-M

14. FC Hlučín

15. FC Třinec

16. SFC Opava B

17. Slávia Opava

18. Sparta Zabrze

Aktuální články

McDONALD´S CUP POD PECNÍKEM

V úterý 30.4. uspořádala Základní škola Liptál ve spolupráci se ZŠ Sychrov a FC Fastav Vsetín na hřišti Pod Pecníkem největší...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: TJ SLOVAN BZENEC

V předehrávce devětadvacátého kola divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči k jednomu z mála celků jižní Moravy, a to k...

KRAJSKÉ DERBY JEDNOZNAČNĚ PRO DOMÁCÍ

FC Fastav Vsetín – FC TVD Slavičín 5 : 0 (2 : 0) Před utkáním panovala v domácím táboře...