Jiří Kořínek |

Penaltový rozstřel nevyšel

       SFK ELKO Holešov – FC Vsetín                     

                    0  :  0  (pen. 1 : 0)

 

     Utkání kola, ale i celého podzimu. Tak by se dal ve stručnosti charakterizovat šlágr krajského přeboru, ve kterém vsetínský celek zajížděl na Hanou. Na jedné straně stálo mužstvo s maximální bodovou bilancí na vlastním stadiónu, na straně druhé tým se stoprocentním bodovým ziskem na hřištích soupeřů. Střetnutí mělo především v prvním poločase výbornou úroveň a muselo uspokojit všechny přítomné diváky.


     Do zápasu vstoupili lépe vsetínští, kteří hned ve 3.minutě založili rychlou akci po ose Válek – Hořelica, na jejímž konci byl Třasoň, a ten technickou střelou minul jen o kousek domácí branku. Ve 12.minutě naservíroval Surovec přesný míč na Třasoně, jehož lobovaná hlavička skončila těsně nad břevnem. Hosté pokračovali v nátlakové hře a v 16.minutě měl obrovskou příležitost Hořelica. Na úrovni penalty vystřelil, přitom však podklouzl a domácí gólman Janalík jeho nepříliš silnou střelu chytil na brankové čáře. V této fázi střetnutí byl Vsetín jasně lepší, a to především zásluhou středové formace, která stejnou osu domácích viditelně přehrávala. Domácí se poprvé dostali na dostřel ve 32.minutě a hned z toho mohla padnout první branka. Do pokutového území si na centr Holíka naběhl Olša a přízemní střelou orazítkoval tyč. Po tomto momentu se hra v poli srovnala a útoky se střídaly na obou stranách. Jediné, co průběhu utkání chybělo, byla střelba. Akce obou mužstev končily na hranici šestnáctky a dá se říci, že brankáři byli prakticky bez práce. Těsně před koncem první půle měli domácí možnost zahrávat trestný kop, Roubalík však branku vysoko přestřelil.

 

     Po obrátce se úvodní minuty vyznačovaly oboustrannou vyrovnaností, hra se odvíjela především ve středu hřiště bez jakéhokoliv náznaku brankové příležitosti. Tento moment utnula 53.minuta, kdy vsetínští založili Válkem jeden ze svých rychlých protiútoků, na jeho centr si naběhl Jaroš, před nimž v hodině dvanácté zachránil v malém pokutovém území obránce Bačík. I když se hra opticky zdála vyrovnaná, byli to Valaši, kteří tahali za delší konec. Přibližně od 65.minuty se vývoj utkání dostal na deset minut do nejslabší fáze, neboť obě mužstva se střídala v nepřesných přihrávkách, slabším pohybu a hlavní rozhodčí Valčík musel krotit vášně při sérii faulů. S úderem závěrečné patnáctiminutovky hra opět dosáhla vysokých obrátek a bylo jen otázkou, který z týmů zasadí svému sokovi rozhodující úder. Nestalo se tak na žádné straně, a to zejména velmi dobře organizovaných obran, které nedaly útočníkům žádnou možnost skórovat. V 82.minutě sice vystřelil na vsetínskou svatyni Barták, ale Eliáš se překvapit nenechal.

      A tak utkání dospělo do závěrečného penaltového rozstřelu, který zažili vsetínští v této sezóně vůbec poprvé. V něm byli šťastnější domácí a připsali si na své konto jeden bod navíc. Mužstvo Vsetína však zanechalo na půdě Holešova velmi dobrý dojem a částečně nahradilo pošramocenou reputaci z posledního utkání na domácím stadiónu.

Sestava Vsetína: Eliáš – Dulík, Zezulka, Kučera, Mydlář – Jaroš (76.min. Fojtík), Třasoň, Kašpar, Surovec – Válek, Hořelica (88.min. Cahlík)

Aktuální články

NOVĚ JIŽ NAPLNO TRÉNUJEME VE LHOTĚ U KAPKA RESORTU.

Na základě mnoha žádostí z řad rodičů a trenérů, o větší využití travnatých ploch, vedení klubu s trenéry, s radnicí města...

I PO DRUHÉ V ŘADĚ Z "VENKU" BEZ ZTRÁTY KYTIČKY

FK Nové Sady – FC Fastav Vsetín  1:2 (0:1)K dalšímu utkání na půdu soupeře zajížděli v krásném...

VSETÍN ŠEL DEFENZIVNÍ ZODPOVĚDNOSTÍ NAPROTI VŠEM BODŮM PROTI NOVÝM SADŮM

"Dnešní zápas nechci říct, že jsme podřídili taktice, ale trochu jsme se tím, že se na soupeře připravujeme, chtěli vycházet ze...