Roman Dobeš |

Zlaté loučení

Poslední červnová neděle byla posledním turnajem sezony i posledním rozloučením s kategorií přípravek. A loučení to bylo ZLATÉ!

Pořadatel ZL-Louky se potýkal s tradiční nechutí českého národa hrát fotbal na konci školního roku v teple a na hezké trávě a tak nás čekalo pouze šest utkání a 120min hry.

Soupeře jsme ve všech zápasech kombinační hrou přehráli a jen kluci z Fastavu svou houževnatostí a umem přinutili naše hochy k 110% výkonu. V obou zápasech jsme po ospalém začátku byli nuceni přepnou na "turbo režim" a s nasazením všech sil se podařilo otočit výsledek ve prospěch vsetínských barev.

První čtyřletá etapa je historií. Po velmi pomalém začátku se všichni kluci, kteří chtěli poctivě pracovat dostali na úroveň talentovaných vrstevníků nejen ve zlínském kraji! A je jisté, že pouze pozitivní přístup, zapálenost do hry a soutěžení, radost z pohyb , kvalitní konfrontace a trénink, nevzdávat a nesmutnit nad chybou (naopak vzít si ponaučení a příště zvolit jiné řešení) jsou atributy , které dokážou vpřed posunou i kluka u něhož to v 6-10 letech nikdo "nevidí". 
Jsem rád, že my máme  týmu takových "žáků" deset!

V nadcházející sezoně nás čeká přechod na větší hřiště ( 7+1 ) a hra proti klukům roč. 2003, což jsou dva aspekty s nimiž se budeme jistě více jak půl roku vyrovnávat . Bude více tvrdších soubojů, více běhání a hra se bude přibližovat "velkému fotbalu"  Myslím si ale, že si kluci z "pláckového" 5+1 nesou dobré dovednosti a schopnosti orientace na malém prostoru, což se na větším hřišti bude hodit . 

V mladších žácích se zaměříme ještě více na obratnost, rychlost s míčem i bez a začneme se zaměřovat i na kolektivní pojetí herních situací .

Všem klukům přeji hodně senzačních prázdninových zážitků , ať se vám čas vleče tak jako ve školních hodinách a všechny lumpárny přečkáte ve zdraví!!! Rodičům zasloužený měsíční fotbalový oddech a v srpnu opět nasedneme na kolotoč s vůní posečeného trávníku, křupavé klobásy a Mázu ze Svijan .    rd

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...