Jiří Kořínek |

Z Hané s přídělem a smutnou náladou

               FK Nové Sady – FC Vsetín 

 

                      4     :    1  (2 : 1)

 

     K dalšímu utkání na půdu soupeře zajížděli Vsetínští s odhodláním napravit si pošramocenou reputaci z minulého kola, kdy podlehli v domácím prostředí celku Velkých Karlovic a Karolinky. Záměr se bohužel nepovedl a po devadesáti minutách odcházeli hráči z hrací plochy s porážkou rozdílem třídy.

     Domácí začali ve svižném tempu a již v l. minutě zahrávali rohový kop, který ale vsetínská obrana v klidu odvrátila. Krátce na to podnikli Novosadští rychlý protiútok, na jehož konci byl Alexa a střelou z patnácti metrů orazítkoval břevno Eliášovy branky. Po této situaci se hra zklidnila a hosté se pomalu dostávali do hry. Ve 14. minutě se probil do velkého čtverce Mydlář, byl z boku sražen, avšak píšťalka hlavního rozhodčího Jahody zůstala němá. Za tři minuty se ale hvizd ozval. Vsetínský Maček postupoval sám středem pole, z hranice šestnáctky vyslal prudkou střelu, kterou domácí brankář Zbořil vyrazil pouze před sebe a dobíhající Matůš vstřelil úvodní branku zápasu. V tomto časovém horizontu předváděli Vsetínští pohlednou kopanou a domácí byli jejich výkonem očividně zaskočeni. Ve 24.min. zahrával Jaroš rohový kop, po němž se míč dostal na brankovou čáru, ale domácí se štěstím odvrátili. Tato šance poté vsetínské dlouho mrzela. A opět se potvrdilo pravidlo nedáš – dostaneš. Branka byla ale dosažena neregulérně a hostující hráči zcela po právu proti jejímu obdržení protestovali. Po centru Bláhy v 29. minutě zahrál totiž zcela zřetelně rukou v pokutovém území Novotný, ten přihrál Alexovi, který technickou střelou k levé tyči vyrovnal. Tento moment velmi ovlivnil další minuty. Domácí povzbuzeni vyrovnáním převzali iniciativu a začali vsetínské hráče přehrávat. Nutno říci, že na tomto vývoji měl i svůj podíl rozhodčí Jahoda, jenž byl zcela evidentně nejslabším článkem střetnutí. Ve 33. min. zahrávali Hanáci rohový kop, po němž se míč dostal k volnému Samkovi, a ten zajistil pro svůj celek vedení. Od této chvíle se hra hostů sesypala jako balíček karet a několikrát musel svůj tým skvělými zákroky podržet Eliáš.

     Do druhé půle vstoupili aktivněji Vsetínští, žádnou možnost si však nevytvořili. Přibližně od 55. minuty se začali stále více prosazovat domácí, kteří hosty začali přehrávat. Byli pohyblivější, agresivnější a rychlejší. Vyhrávali osobní souboje a neustále atakovali vsetínskou svatyni. V 58. min. po nedorozumění vsetínské obrany a následném faulu byla nařízená penalta, kterou s přehledem proměnil Navrátil. Další pohroma pro Valachy nastala v 67. minutě, kdy po vzájemném okopávání byl vyloučen Eliáš společně s domácím Hodisem. Do branky musel nastoupit mladý Obr a ze hřiště odešel Fojtík. Hra v deseti více vyhovovala domácím a vsetínská obrana byla neustále v permanenci. Bylo jen otázkou času, kdy bude opět kapitulovat. Tento moment se dostavil v 86. min., kdy došlo ze strany domácích k přečíslení  hostující obrany a táhlou střelou pod břevno vsítil Alexa čtvrtý úspěch.

     Vítězství domácích je naprosto zasloužené, jelikož po většinu zápasu byli iniciativnější a nápaditější. Naopak hra Vsetína působila ve druhém poločase velmi naivně a rozpačitě, hráči si nevytvořili žádnou šanci a co víc, nezmohli se ani na jedinou střelu. Situace mužstva začíná být s blížícím se koncem sezóny čím dál více kritičtější.

 

Sestava Vsetína: Eliáš (67. min. Obr) – Zezulka (46, min. Cahlík) Dulík, Valigura, Fojtík –Mydlář, Maček, Jaroš, Matůš, Surovec – Kučerňák (81. min. Kovacs) 

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...