Robert Procházka |

Lekce Štítná

TJ Štítná nad Vláří  -  FC Vsetín


                       3  :  0  (3:0)

V druhém kole letošního ročníku krajského přeboru zajíždělo „áčko“ k soupeři do Štítné nad Vláří, k soupeři který s v prvním kole přivezl dva body za penaltový rozstřel z Boršic.

Vsetínští se utkali s dobře takticky připraveným soupeřem, jehož hra, přestože ze začátku zápasu vyzařovala jistou dávku nervozity a možná i respektu, na 100% zvládl zápas a o průběhu rozhodl již v první půlce utkání.

Ze začátku poločasu měli hosté optickou převahu a kombinační hrou se snažili překonat soupeře, který bránil svojí polovinu všemi hráči. Hráčům Vsetína, se dařilo sporadicky zakončovat své akce většinou bez většího ohrožení soupeřovi branky.  Když už míč dokázali nasměřovat mezi tyče, čaroval gólman Vaculík. Hosté domácím moc míč nepůjčovali a po ztrátě míče a následném pressingu jej snadno získávali zpět.

O to větší sprchou pro ně byla obdržená branka, kterou ve 27 minutě po ojedinělé akci a následného rohového kopu vstřelil hlavou Vaculík. Po vstřelené brance se obraz hry změnil, domácí hru vyrovnali a začali se dostávat do střeleckých příležitostí a jejich útoky byly stále více nebezpečnější. V těchto okamžicích se obrana vsetínských dostávala pod stále větší tlak, který bohužel pro hosty vyústil v druhou obdrženou branku, kdy se po vyšachování obrany prosadil ve 40.min Hrnčiřík a to bohužel nebylo do konce poločasu všechno. V hlavách hráčů Vsetína již nejspíše probíhal přestávkový pohovor s trenérem a svojí nekoncentrovaností umožnili soupeři vstřelit třetí branku, kdy se ve 44.minutě trefil opět Vaculík a o vítězi zápasu bylo v podstatě rozhodnuto.

Po změně stran už si domácí hráči s přehledem pohlídali průběh zápasu, vsetínské ke zdramatizování utkání nepřipustili a po zásluze zvítězili.

Tato porážka nechť je pro naše borce poučením, že bez nasazení, důrazu, (4 žluté karty domácích proti žádné hostú) srdíčka a týmové hře to nepůjde ani v krajském přeboru.

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...