Petr Říha |

JIRKA KOŘÍNEK SE VRACÍ K SOBOTNÍMU ZÁPASU PROTI FRÝDLANTU

Vsetín po výhře nad  Hranicemi  (1:0)  zdolal v  dalším domácím utkání  Frýdlant  nad  Ostravicí (2:1).  K utkání se  svým komentářem  vrací  Jirka  Kořínek  a  připomínáme , že v  uterý  17.10. zajíždíme  k  dohrávce  do  Opavy, kde se  bude  hrát  od  15:00  odložené  utkání.  V sobotu opět doma na Tyršovce hostíme Petrovice.

Dále již  "Štestíčku šli naproti"  a  Jirka Kořínek :

Štěstíčku šli naproti
FK Vsetín z.s. – FK Frýdlant n. Ostr.
2 : 1 (0 : 0)


Veledůležité body zůstaly nakonec doma. Ovšem ještě v 75. min. by na domácí vsadil asi málokdo. Jenže štěstíčko se snad poprvé v divizní soutěži přiklonilo i na stranu domácích, a tak po devadesáti minutách mohli vsetínští hráči po dlouhé době radostně zvednout ruce vysoko nad hlavu.
Domácí ale do zápasu nevstoupili nijak oslnivě. Již ve 2. minutě se naskytla hostům první příležitost. Středem pole postupoval Šafner, přesnou přihrávkou našel před pokutovým územím domácích Šiguta, a ten, ač nikým neatakován, mířil naštěstí pro Vsetínské vedle. Hosté v úvodních minutách působili fotbalověji, měli častěji míč na svých kopačkách a vsetínská obrana musela být v neustálé permanenci. Hra se částečně srovnala od 10. minuty, kdy se domácím začala pomalu rozehrávat záložní formace. Do 20. minuty si ale žádné z mužstev nevytvořilo jakoukoliv brankovou příležitost, ba dokonce nebyl vidět ani její náznak. Od této chvíle se odehrával na hrací ploše téměř pěší, nudný a nezajímavý fotbal, který diváky absolutně nemohl zaujat. První střelu na branku, dá-li se to tak nazvat, vyslal až ve 27. minutě domácí Amrich. Ale ten mířil daleko od tří tyčí. O minutu později měli Vsetínští možnost zahrávat z levé strany těsně před pokutovým územím soupeře trestný kop, ovšem Bartozel místo centru trefil pouze hráče ve zdi. Hosté po této domácí standartní situaci založili rychlý protiútok a domácí obrana se měla co obracet, aby vznikající požár včas uhasila. Poté dění na ploše kleslo do hlubokého podprůměru a vzruch v ochozech přinesla až 33. minuta hry kdy se na hranici velkého čtverce dostal k míči domácí Kapusta, ale jeho slaboučká střela doletěla daleko od hostující svatyně. V posledních deseti minutách první půle byla hra oboustranně velmi rozháraná a ani jedno z mužstev nepředvedlo žádnou kloudnou akci, která by stála za zaznamenání.
Zřejmě po přestávkové domluvě v obou kabinách se začal hrát zcela jiný fotbal. Tempo se rapidně zvýšilo a oba týmy usilovaly o vstřelení vedoucí branky. Jenže o krok vpřed byli hráči Frýdlantu, kteří především hrou obou tykadel znamenali pro domácí stále nebezpečí. V 54. minutě založil na pravé straně útok vsetínský Kapusta, vtipnou přihrávkou uvolnil Jaroše, ale ten ve vyložené příležitosti nastřelil pouze vybíhajícího brankáře Prepsla. 54. minuta byla pro vývoj utkání a domácí takřka klíčová. Trenér Mičega vytáhl z rukávu tajný triumf, a to tím, že poslal do boje zkušeného Matůše. Najednou domácí zcela zjevně zrychlili hru, přesnost a přidali i nápaditost. Hostující obrana již nemohla hrát v klidu jako doposud a bylo zřejmé, že domácí usilují o dosažení prvního úspěchu. Jejich snahu však přeťala 72. min. hry, kdy po rozehraném rohovém kopu hostů a závaru v trestném území Vsetína, se dostal k míči Fromelius a prudkou střelou z bezprostřední blízkosti rozvlnil síť domácích. V této chvíli to vypadalo s Valachy více než zle. Jenže ti se vůbec nevzdali, ba naopak. Vytvořili si soustavný tlak na soupeřovu obranu, a ta nevěděla kam dříve skočit. Běžela 80. min. hry, kdy se zaskvěl rychlým průnikem po levé straně Surovec, ideálně odcentroval na nabíhajícího Bartozela, a ten s přehledem stav zápasu srovnal. Ale to nebylo vše. V 86. min. se protáhl jako had po pravé straně kolem hostující obrany mladý Zuzaňák, přesnou přihrávku nasměroval na Matůše, který z hranice malého vápna zaznamenal nejen vedoucí, ale i vítěznou branku. V hektickém závěru domácí své jednobrankové vedení uhájili, a tak po dlouhém půstu si připsali na své konto velmi cenné tři body. Za předvedený a zlepšený výkon po obrátce si nejtěsnější vítězství zasloužili.

Sestava Vsetína: Eliáš – Maček (76.min. Kovács, 81. min. Zuzaňák), Dulík, Ondráš, Mydlář – Bartozel, Jaroš, Amrich, Bublák, Surovec – Kapusta (54. min. Matůš)

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...