Petr Říha |

KDO ODPOVÍ ?

24 hodin po  utkání  proti Dolnímu Benešovu.  Po včerejším dni, který  začal ráno kolem  osmé  přípravou  zázemí  pro  první  jarní  mistrovské  utkání.  Přípravou  zázemí pro  rozhodčí,  přípravou  techniky  u  sudích,  přes   přípravu  občertsvení pro  domácí tým, příprava  občerstvení a šatny  pro  hostující  tým.  Vedoucí a  pořadatelé připraví  3  hodiny  před  utkáním  celé  zázemí na  Pecníku,  odstraníme  drobné  závady  po  zimě  tak,  aby  proběhlo  vše  podle  regulí.... 
..... po  dnešním   opětovném  shlédnutí  většiny  utkání se  sám sebe ptám:
"Proč?  Proč  to všechno?  Proč  to úsilí?  Proč  čas  spousty  lidí, který  to stojí. Spoustu energie co  to stojí.  Spoustu peněz  co  to  stojí.  Proč  to  děláme?  24 hodin po utkání nemohu najít  odpověď  na svou  otázku:  'Proč?' "
 :-(

Žádné emoce, žádná energie  týmu.  Žádná komunikace  mezi  hráči.  Žádné nasazení.  Nikdo s nikým nemluví.  Nikdo nekomunikuje. Nikdo se nepovzbuzuje.  Nikdo nikoho  nepodrží.  Pod  Pecníkem  bylo slyšet  celé  utkání  jen jeden  tým. Bohužel ne  ten domácí. 
Máme  zakázáno  mluvit?  Křičet?  Povzbuzovat se?  Vyhecovat se?  Nasrat se  a kurva  chtít  s tím nepříznivým  vývojem  něco  udělat?  Někdo  to  zakázal v sobotu?  Kdo? 

Proč se utkaní hrálo? 
Sudí stojí mnoho  tisíc  každý  zápas  v divizi.  Náklady na utkání jsou nemalé. Cesťáky se musí  plait. Pořadatele  se musí platit. Energie a náklady se musí platit.  Proč?  Kdo mi odpoví?
To jsme mohli  ráno  kontumačně  postat  do Benešova  3  body a výhru 3:0 a nemuseli jsme si nikdo dělat  žádné  násilí. I benešovským jsme mohli ušetřit  náklady na dopravu.

K čemu taková utkání jsou? 
Ano, soupeř byl lepší. Zaslouženě  vyhrál. Gratulujeme.  Ale to jsme mu  mohli  poslat  tři body  hned  ráno na sever  Moravy a ušetřit  si  všichni celý  den poskakovaní  kolem  Pecníku. Pokuta  za neodehrané utkání  by byla menší, než  náklady  na  celé  utkání!?

Proč  jsme  hráli  včera?  Umí někdo odpovědět, prosím?


Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...