Petr Říha |

ROZHOVOR S PATRIKEM HOŘELICOU

Toto jaro bychom rádi dali více prostoru i hráčů a trenérům. Případně přinesli postřehy z jiných webů. Další ze zajímavostí bude  například utkání snímané profi kameramany, včetně  zajímavých  záběrů  z  dronu. Vybrali jsme domácí  zápas  proti  Brumovu, které  se  uskuteční  na Tyršovce  ve středu 2.5.2018. Od 17:00.

Dnes  přinášíme  díky  spolupráci  se  serverem  Valašský  fotbal  pár  odpovědí  Patrika  Hořelici na  zvídavé  otázky  reportéra Martina Němce: 




Patrik Hořelica touží Vsetín zachránit v kvalitní divizi
Martin Němec 4.4.2018


Útočník Patrik Hořelica v létě náhle zmizel ze Vsetína do nižší rakouské soutěže, o to příjemnější překvapení nejen pro fanoušky Vsetína byl jeho zimní návrat zpět do divizního týmu.

Jak se tehdy rodil Váš odchod ze Vsetína?
Dostal jsem nabídku z nižší rakouské soutěže. Na utkání do Provodova přijeli pozorovatelé z rakouského Grossrussbachu v čele s majitelem kluby. Nám celkově jako Vsetínu ten zápas vyšel a majitel mne chtěl angažovat. Dal jsem si čas na rozmyšlenou a pak jsem na nabídku zkusit si zahraniční angažmá kývl.

Jak se Vám v klubu dvoutisícové vesničky v Dolních Rakousích dařilo?
Hráli jsme tam soutěž na úrovni naší 1. B třídy. Jezdil jsem tam ve čtvrtek na otočku na trénink se spoluhráčem Pavlem Dvořákem z Uherského Brodu a pak na víkend na utkání. Ze Vsetína to bylo asi 250 kilometrů. Začátek angažmá byl snový. Dal jsem v prvních třech zápasech 10 branek, z toho šest v jednom utkání při naší výhře 11:0. Celkově jsem dal 16 branek za podzim. Tým se v loňské sezoně zachraňoval, letos hraje střed tabulky, takže došlo ke zlepšení. Mohl jsem tam pokračovat, ale bral jsem to jako cennou zkušenost a chtěl se vrátit na Vsetín.

Proč jste se tedy rozhodl pro návrat?
Vsetín hledal útočníka a mne lákalo opět hrát vyšší soutěž a pomoci týmu k záchraně. Vedl jsem korektní jednání s předsedou klubu panem Říhou a jsem rád, že jsem zpátky.

Zaznamenal jsem Vaše trenérské působení v Halenkově…
To už neplatí, ale pořád jsem s mým mateřským klubem v kontaktu a jezdím i na jeho zápasy. Navíc pracuji na Vsetíně v jedné firmě s lidmi, co pracují pro tamní fotbal, jako je třeba sekretář pan Toman.

Zatím čekáte na první branku po návratu…
No snad to vyjde v Novém Jičíně. Nikdo z nás nehrál dobře doma s Dolním Benešovem. Spodek tabulky se nepříjemně vyrovnává, a tak věřím, že zabereme právě v Novém Jičíně, kde potřebujeme bodovat, nejlépe výhrou.

Aktuální články

NOVĚ JIŽ NAPLNO TRÉNUJEME VE LHOTĚ U KAPKA RESORTU.

Na základě mnoha žádostí z řad rodičů a trenérů, o větší využití travnatých ploch, vedení klubu s trenéry, s radnicí města...

I PO DRUHÉ V ŘADĚ Z "VENKU" BEZ ZTRÁTY KYTIČKY

FK Nové Sady – FC Fastav Vsetín  1:2 (0:1)K dalšímu utkání na půdu soupeře zajížděli v krásném...

VSETÍN ŠEL DEFENZIVNÍ ZODPOVĚDNOSTÍ NAPROTI VŠEM BODŮM PROTI NOVÝM SADŮM

"Dnešní zápas nechci říct, že jsme podřídili taktice, ale trochu jsme se tím, že se na soupeře připravujeme, chtěli vycházet ze...