Petr Říha |

UDRŽBA HŘIŠŤ S UMĚLÝM POVRCHEM

ÚDRŽBA VSETÍNSKÝCH SPORTOVIŠŤ S UMĚLÝMI POVRCHY
V úterý 25.10.2018 a ve středu 26.10.2018 proběhla velká údržba sportoviště Pod Pecníkem.
Ve čtvrtek 4.11.2018 následně proběhla údržba a oprava hřiště u ZS Sychrov .

Po několikaměsíčních debatách nad nutností udělat větší údržby a opravy těchto dvou sportovišť, se nakonec v rozpočtu Města našly zdroje a mohli jsme se pustit do práce. Nutno podotknout na začátek , že obě hřiště používá jak téměř 300 dětí fotbalového klubu , v hodinách odpoledních , tak i mnoho stovek dětí a studentů základních a středních škol v hodinách dopoledních.
Údržby a opravy hřišť provedla renomovaná firma EKKL, která se zabývá stavbou těchto sportovišť a byla to právě ona , která postavila i na Vsetíně pěkné hřiště Pod Pecníkem a prování každoroční údržby....

.....Nutno podotknout, že proti počátečním představám a propočtům se celkové náklady na údržbu a opravy těchto dvou hřišť téměř ztrojnásobily. A to z důvodu větších oprav a údržby Pod Pecníkem spojených také se stavbou nových šaten a následnou úpravou stávajícího oplocení hřiště. Na Sychrově to je z důvodu toho, že zde nebyla prováděna žádná údržba po dobu 7 let od zhotovení tohoto hřiště v roce 2011.
Na hřišti Pod Pecníkem byla udělána generální oprava celého oplocení , které nám bohužel neustále „nejmenovaní“ nezvaní hosté rozebírají a poškozují. Dále byla provedena oprava povrchu samotného hřiště na několika místech, které již byly poškozené každodenním používáním. Byly opraveny opotřebené, popraskané mantinely kolem celé plochy. Následně byla vykartáčovaná a pročištěná celé plocha. A hlavně bylo dosypáno celkem 9 tun granulátu. To je činnost, která se musí dělat každé tři roky, aby byl povrch udržován stále v perfektní kvalitě a byla nám prodloužená licence pro mistrovská utkání.
Hřiště u ZS Sychrov to byl ještě větší oříšek. Po každodenním několikaletém používání bylo opotřebení a poškození tohoto hřiště již znatelné. Takže musela proběhnout generální oprava celého oplocení. Byly vyměněny za nové sítě v brankách. Opraveny byly poškozené mantinely. Největší oříšek bylo vyluxování starého znehodnoceného granulátu , který byl následně ekologicky zlikvidován. Následovalo pročesání a opravy povrchu. Na závěr bylo dosypáno na hřiště ZS Sychrov více než 3 tuny nového granulátu.
Údržby a opravy dvou hřišť se tedy nakonec zabraly celé tři dny. Celková cena těchto prací se vyšplhala na 290 000,- Kč . Máme však obě sportoviště po generálních opravách. Upravené tak, aby opět mohla každý den sloužit mnoha dětem základních a středních škol a fotbalovému klubu. Ale i jednorázovým akcím například atletického zaměření , či hokejovým náborům a tréninkům, fotbalovým turnajům škol.
Děkujeme Sportovní komisi a radě města Vsetín , že se podařilo najít finance na tyto opravy.
A již se velmi těšíme na zprovoznění a otevření nových šaten u hřiště Pod Pecníkem.
Celé sportoviště tak bude opět o krok kvalitnější a bude moci sloužit jak stávajícím i novým dětem, které se do sportu hlásí.

Petr Říha, předseda VV FC Vsetín, z.s.

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...