Petr Říha |

OHLÉDNUTÍ SE ZA ROKEM 2018

Fotbalový klub FC Vsetín má za sebou jednu z nejnáročnějších sezon ve své historii. Jak po sportovní stránce tak po finanční stránce. Hrajeme patrně nejvíce různých soutěží od nejmenších benjamínků a přípravek, přes veškerou chlapeckou mládež, až po soutěže dorostenek, žen až k mužů. Podařilo se nám dostat veškerou mládež z krajských soutěží do moravskoslezských lig a divizí. Stejně tak ženy i muže. V rok 2018 jsme působili v těchto vysokých, či nejvyšších (ml.žáci), moravských soutěžích po celý rok, jak v jarní části soutěží, tak i v podzimní. To sebou přineslo extrémní zatížení všech hráčů, trenérů, vedoucích a celého výkonného výboru. Jsme rádi, že stoupá v FC Vsetín počet hráčů. V současné době máme celkem 321 členů v klubu. Všechny naše sportovní činnosti a počet hráčů mají pochopitelně vliv i na celkové náklady. FC Vsetín má největší roční rozpočet jaký kdy fotbalový klub ve své historii měl.

Bez podpory Města Vsetín , Zlínského kraje a Ministerstva školství bychom fungovat nemohli. Největším sponzorem mládežnického dění v klubu jsou jednoznačně rodiče, kteří platí pravidelně měsíční příspěvky za své děti, za což jim patří velké poděkování.
Tým mužů má pak několik drobných podporovatelů a generálního partnera, kterým je pan Vlastimil Fabík a firma Fastav Development. Minulou sezonu se nám podařilo vrátit se do moravskoslezské divize, kterou jsme udrželi. V průběhu letošního podzimu se nám vedlo velmi dobře a skončili jsme s pouhými 8 body ztráty na první Opavu. Přezimujeme na osmém místě a už dnes je víceméně jasné, že divizi si na Vsetíně zahrajeme i příští sezonu. Třetí sezonu po sobě, což se na Vsetíně za posledních několik desítek let zpět nestalo. Máme hlavně radost, že po nějakém čase se nám ustálil kádr, který je sestaven téměř výhradně z hráčů Vsetína okolí. Téměř všichni hráči se více či méně objevovali ve vsetínských mládežnických kategoriích. Mnozí poté šli zkusit štěstí do vyšších soutěží a dnes jsou zpět v dresech Vsetína a hrají v barvy našeho klubu na Tyršovce. Konec podzimní části sezóny nás zastihl vyložené ve skvělé formě, kdy jsme sázeli soupeřům 3-4 góly v zápase a v posledním kole jsme dokonce zvítězili na půdě divizního lídra v Novém Jičíně. Za což patří hráčům a trenérovi Miroslavovi Mičegovi dodatečný potlesk. Máme již naplánovanou po posledního detailu jarní přípravu, tak abychom se i na jarní část sezony připravili tak , abychom navázali na podzimní formu. A přilákali na Tyršovku na pěkný fotbal více diváků. Pevně věříme že Moravskoslezská divize mužů se již napevno zakořenila ve Vsetíně a budeme se snažit v budoucnu hlavně předvádět líbivý fotbal pro diváky a posunovat se výsledkově výše.
Jsme rádi , že ve spolupráci s Městem Vsetín proběhly koncem září údržby obou hřišť s umělým povrchem (Pod Pecníkem a u ZŠ Sychrov). Velmi se těšíme na zprovoznění nových šaten Pod Pecníkem, které byly v roce 2018 postaveny. Pro diváky bude mnohem komfortnější sledování dění na hrací ploše, protože nové šatny budou sloužit i jako tribuna, kdy ze střechy bude moci sledovat zápasy. Děkujeme radnici za tyto nové fotbalovo-hokejbalové šatny. Sportoviště Pod Pecníkem tak bude mít opět větší kvalitu a zázemí. Toto sportoviště využívá jak fotbalový oddíl, tak i mnohé základní a střední školy ve Vsetíně.
Výkonný výbor ve spolupráci s radnicí již dnes pracuje na dalším zkvalitnění fotbalového zázemí a prostor pro rok 2019. Víme , že nás čeká spoustu práce nejen na poli sportovním, tak abychom udrželi laťku, kterou jsme si sami nastavili, poměrně vysoko.
Za celý výkonný výbor bych chtěl popřát všem malým i velkým fotbalistům, trenérům, rodičům, fanouškům co nejklidnější období vánočních svátků.

Petr Říha
Předseda FC Vsetín

Aktuální články

VYUŽITÍ DRUHÉ TRAVNATÉ PLOCHY - LHOTA U VSETÍNA

„Můžeme s radostí oznámit dobrou zprávu, co se týče většího tréninkového působení na přírodní trávě. Není žádným velkým...

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE : 1.FC VIKTORIE PŘEROV

V utkání dvaadvacátého kola přivítají vsetínští fotbalisté nebojácné, houževnaté a především velmi perspektivní mužstvo 1. FC...

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...