Petr Říha |

NOVÁ ŠATNA NA TYRŠOVCE

Na stadiónu  Tyršově  ulici  jsme ve  spolupráci  se Vsetínskou  sportovní  stihli před  jarní částí sezony  předělat poslední starší  šatnu. Šatnu pro hosty.  Nyní už máme  zázemí ve  všech  šatnách  rekonstruované.
Letos je v plánu několik  drobných  změn i venku. Pevně  veříme, že  po mnohaměsíčních odkladech  se  dočkáme  nových  sítí  za  branami, odkud  by  měly  zmizet letité  modré  zábrany, které  již  jsou dávno  za  svou životnosti. 
Také bychom se měli na Tyršovce  dočkat v dohledné době  nového traktoru na úpravu travnatého  povrchu. Ten prošel přes  sezonou nejnutnější  údržbou a opět  ho čeká  řádná  porce zápasů. Protože  FC Vsetín hraje  veškeré  své  domácí  zápasy na stadioně na Tyršovce, neb ve městě není jiná použitelná travnatá plocha.  Nejstarší  hřiště  na  Moravě  je  patrně i nejpoužívanější a nejvytíženějsí hrací plocha a je to malý zázrak, že je ještě ve stavu ve kterém je.
I z těchto důvodů probíhají intenzivní jednání s okolními obcemi o vzájemné spolupráci. Konkrétní  podoba dohody je se Lhotou u Vsetína, kde bychom opět odehráli přípravné zápasy po sezoně. S velkou pravděpodností již několik mistrovských  zápasů  mládeže  toto jaro.  Abychom  prodloužili životnost hřiště na Tyršovce.
Zázemí  ve Lhotě také prošlo (a ještě projde) značnou modernizací. Málo využívané travnaté  hřiště ve Lhotě je luxusní. Navíc do dvou let s největší pravděpodobností projde celý areál ve Lhotě  výraznou obměnou. Vedle travnatého  hřišťě by měl vyrůst  zimní stadion s hotelem a zázemím.  V neposlední řadě  bude  do  Lhoty dobudována  i cyklostezka ze Vsetína.  Takže vše bude krásně po ruce. 
Oba  oddíly  možná navíc naváží v brzké době i užší spolupráci i v kategorii mužů.

Aktuální články

Z DALEKÉHO SEVERU PŘIVÁŽEJÍ REKORDNÍ VÍTĚZSTVÍ

FK Šternberk – FC Fastav Vsetín 1:5 (1:3)K utkání jedenadvacátého kola zajížděli vsetínští hráči do Šternberku k celku, který je...

VSETÍN S PĚTI RŮZNÝMI STŘELCI UDĚLAL SE ŠTERNBERKEM RYCHLÝ PROCES

Trenér Lukáš Pazdera : "Musím říct, že jsme měli raketový nástup a v 11. minutě jsme vedli 0:3. Samozřejmě sebevědomí přirozeně...

VSETÍN MĚL RAKETOVÝ NÁSTUP, PO JASNÉ VÝHŘE 5:1 PŘESKOČIL BZENEC A JE TŘETÍ

Tak brzy hotovo na jaře ještě neměli. Fotbalisté divizního Vsetína v sobotním zápase 21. kola vyřídili domácí Šternberk 5:1 a...