Petr Říha |

SOBOTNÍ ZÁPAS PROTI HRANICÍM V 16:00

V sobotu 7.května je na plánu další divizní utkání na Vsetíně, tentokráte budeme hostit vedoucí divizní tým  SK Hranice.
Pozor změna: utkání začíná v 16:00. A stejně tak budou začínat i zbývající domácí utkání A-týmu.

Sobota navíc bude na Tyršovce celá "hranická". Protože dopoledne přivítáme i ve dvou zápasech mladších žáků vrstevníky z Hranic. Tato utkání budou začínat v 10:00 (pokud nám počasí dovolí, tak na Tyršovce). Ve stejný den je v plánu ještě domácí dvojutkání divizních starších žáků proti stejně starým soupeřům ze Šumperku (plánováno ve Lhotě, pokud nebude pršet). Již včera jsme se začali modlit aby nebylo deštivé počasí a nemuseli jsme přesunout všechny mládežnické zápasy na umělku Pod Pecník, protože těžko budeme odehrávat 4 zápasy ve stejný čas na umělce!? A to nás ještě prosí tým hokejbalu abychom jim půjčili šatny, protože na tento termín mají v plánu turnaj u průmyslovky. V neděli pak na domácí půdě (snad na Tyršovce) přivítají starší i mladší dorostenci své soupřeře z Mohelnice.
Situace se opakuje podobně i příští víkend s tím rozdílem, že by rádi Pecník uzmuli pro sebe atleti, kteří pořádají na fotbalovém hřišti atletické závody. Pro 150 dětí. Potřebují  zázemí sportoviště Pod Pecníkem na dva dny.

To je všechno pěkné, že se na Vsetíně chce každý víkend sportovat, děti jsou, mají zájem hrát, hýbat se. Ale to smutnější pohled je na sportoviště na Ohradě, které nepodařilo žádné z předešlých politických garnitur za 30 let přivést do stavu, že by ho mohli dnes sportovci Vsetína používat. A proto se musí tlačit všechny sporty na fotbalové umělce a organizátoři docela i zvyšovat hlas mezi sebou kdo kdy urve čas pro vé sporty, pro své děti. V případě nepříznivého počasí, kdy nebude možno využít travnaté povrchy na naše souběžně naplánované mistrovské zápasy, nastanou problémy.  

I z tohoto důvodu se mění jak časy utkání, tak místa konání zápasů.  Abychom poskládali do víkendů jednotlivé mistrovské zápasy. Protože prostě je nás moc, v FC Vsetín je 11 týmů! Sportů na Vsetíně je moc. Což je dobře. Ale na Vsetíně po desetiletí  akutně chybí sportoviště. Pohled na atletický stadion na Ohradě  TŘICET LET OD REVOLUCE je více než smutný, na provizorní atletický okruh (příští víkend) na nevelkém fotbalovém hřisti  Pod Pecníkem stejně tak.

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...