Jiří Kořínek |

ÚSPĚŠNÁ PREMIÉRA PRO NOVÝ TRENÉRSKÝ TANDEM

TJ SKAŠTICE – FC VSETÍN
0 : 1 ( 0 : 0)

O letní přestávce nezůstal ve vsetínském mužstvu kámen na kameni. Z kádru odešlo pět hráčů základní sestavy, včetně celého realizačního týmu, a tak vedení klubu mělo plné ruce práce, aby stávající celek vhodně doplnilo. Do jaké míry se to povedlo, ukážou až následující dny a týdny.
K prvnímu mistrovskému utkání v rámci podzimní části zajížděli Vsetínští k nevyzpytatelnému soupeři z Skaštic. V hlavách hráčů ještě určitě kolovaly myšlenky z velmi nevydařeného jarního klání, kdy zde byli vysoce poraženi. A tento neúspěch se proto snažili všemožně odčinit. I když se většina zápasu převážně odehrávala na jejich polovině, díky vysoce taktickému a obětavému výkonu ve všech řadách se jim podařilo v tomto střetnutí zvítězit. Tím udělali nesmírnou radost nejen svým věrným fanouškům, ale zejména trenéru Vojvodíkovi, pro něhož to byla jeho úspěšná mistrovská premiéra na lavičce Vsetína.

Očekávaný úvodní tlak domácích se nedostavil. Naopak to byli Valaši, kterým patřily první minuty boje. Ve 3. minutě založil hezký útok Hretsaichuk, přes Hrušku putoval míč na Stuchlíka, jehož přízemní střela mířila vedle. O dvě minuty později se dostal po přesné přihrávce Nerukha do obrovské příležitosti Hruška, ovšem v zakončení naprosto selhal. Domácí se poprvé dostali na dostřel vsetínské branky v 7. minutě, kdy po zahrávaní trestného kopu skončila rána Lukáše Motala ve zdi. Útoky se střídaly na obou stranách a hra se odvíjela ve vysokém tempu ...

....V 17. minutě unikl po levé straně domácí Frýdl, po jehož centru nebezpečnou ránu Zavadila odvrátil skvělým zákrokem Dulík na rohový kop. Ve 20. minutě dal o sobě poprvé vědět domácí kanonýr Konečník, jenž mířil těsně nad. Ihned z protiútoku se na pravé straně zmocnil míče Stuchlík, na hranici velkého čtverce se zbavil nádhernou kličkou Menšíka a vytvořil ideální možnost ke skórování hlavou pro Nerukha. Jenže tomu radost překazil svým vynikajícím zákrokem brankář Večeřa. Tento moment nakopl domácí mužstvo k větší aktivitě a pomalu začalo přebírat taktovku střetnutí. Po rohovém kopu Konečníka ve 27. minutě hlavičkoval Glozyga naštěstí mimo tři tyče Eliášovy svatyně. Chvíli na to zahrával Konečník poblíž šestnáctky trestný kop, ale trefil pouze dobře postavenou zeď. Poté následovala ne moc pohledná desetiminutovka, během které se zápas odvíjel mezi oběma šestnáctkami bez jakéhokoliv střeleckého náznaku. Teprve až ve 39. minutě zahrával vsetínský Surovec ze střední vzdálenosti trestný kop, po němž hlavičkoval Vítek mimo. I proto odešli oba soupeři do kabin za nerozhodného stavu.
Do druhé půle vstoupili aktivněji opět hosté. Především zásluhou záložní formace si vytvořili mírnou převahu a nepřipustili Hanáky do žádné větší možnosti k dosažení gólu. Střídající Novák vyhrával řadu hlavičkových soubojů s domácími obránci, čímž je donucoval být stále ve střehu. Ovšem tak jako před obrátkou se Skaštičtí pozvolna rozjížděli a postupem času opět převzali iniciativu. Jenže hostující obrana pracovala naprosto precizně a všechny, byť sebemenší náznaky brankových možností, úspěšně eliminovala. Horko však v jejich trestném území bylo v 60. minutě, kdy tutovku Červenky zneškodnil bravurním zákrokem gólman Eliáš a následnou dorážku Zavadila odvrátil do bezpečí na brankové čáře nohou Maček. V 65. minutě po rohovém kopu aktivního Konečníka hlavičkoval Lukáš Motal jen centimetry vedle pravé tyče Eliášovy klece. Nejobávanější domácí kanonýr Konečník se znovu prezentoval v 68. minutě, když nebezpečnou ránou z trestného kopu pořádně vystrašil Eliáše. V 70. minutě hry poslal vsetínský trenér Vojvodík do boje mladého Zbranka, což se později ukázalo jako „tajný triumf“. Ihned po svém příchodu krásně uvolnil před velkým čtvercem Stuchlíka, který však byl se střelbou na štíru a mířil vysoko nad. V 80. minutě po ukázkovém centru Vítka tlačil brankář Večeřa míč očima, aby prudká hlavička Zbranka skončila těsně mimo. V hektickém závěru, kdy se domácí snažili všemožně překlopit misky vah na svou stranu, vyrobila v 89. minutě jejich obrana při důsledném napadání dvojice Zbranek, Horák hrubou chybu, kterou nekompromisně potrestala naděje vsetínského fotbalu vítězným gólem!!

Tímto cenným skalpem dali Vsetínští zapomenout na ostudnou porážku z jara. Vítězství se zrodilo zásluhou celého kolektivu, především skvělé hře obranné čtveřice, podporované výbornou záložní řadou. Nesmíme samozřejmě opomenout i skvělého výkonu brankáře Eliáše, který má na této výhře rovněž lví podíl.
Je však třeba objektivně říci, že by utkání spíše slušela remíza, neboť i domácí předvedli velmi kvalitní výkon. Tentokrát byli ale šťastnější Vsetínští, ovšem za nesmírnou bojovnost a touhou po vítězství si překvapivý tříbodový zisk odvážejí právem.

Sestava Vsetína: Eliáš – Hretsaichuk, Šulák, Dulík, Mydlář – Stuchlík (77. min. Horák), Vítek,
Maček (86. min. Mikuš), Surovec, Hruška (46. min. Novák) - Nerukh
(70. min. Zbranek)

Aktuální články

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...

NOVÉ DRESY FASTAVU POKŘTĚNY VÝBORNÝM VÝKONEM A VÝHROU

Zápas měl vysoké tempo hned od 1.min. My jsme byli aktivní a hostující golman musel krýt dvě těžké střely. Bohužel to byli oceláři,...