Martin Němec (valasskyfotbal.com) a Petr Říha |

REKAPITULACE PODZIMU S TRENÉREM ROMANEM VOJVODÍKEM

V průběhu totoho týdne zrekapitulovali na Valasskyfotbal.com Martin Němec s trenérem Romanem Vojvodíkem průběh podzimní části. Rozhovor a rekapitulaci přinášíme níže. 
Včera jsme stáli s kolegou Dobešem venku na chodníku, čekali jsme na sportovního managera k obědu, volně jsme  diskutovali na sluníčku o všem možném fotbalovém i nefotbalovém ...  kde se vzal tu se vzal, na svém šlapacím harleji, zpoza galérky smykem se vyřítil reportér Ficek a řídíce jednoruč na nás hrozil druhou pěstí, že nic neví, že nemá žádáné informace, že se nikde nic nepíše! :-) Pozvali jsme tedy pana Ficka ke stolu, probrali s ním zákulisní novinky a úvahy do budoucna. Po hodince, zdálo se, odjížděl značně spokojenější. 
V těchto týdnech tedy dobíhá podzimní  část sezony. Mládež ještě hraje své mistrovské zápasy. Průběžně však probíhá nespočet schůzek, rozhovorů, telefonátů. Zrekapitulovali jsme si podzim u A-týmu, ve kterém jsme všichni věřili ve větší bodový zisk ale ... v létě proběhlo více změn u "áčka", jak na trenérských, tak hráčských i funkcionářských místech. Je to sport a asi to chce malinko aby si to vše sedlo. Věříme, že pracujeme správným směrem a veříme, že po vyhodnocení podzimu a následných změnách se posuneme do jarní přípravy a jarní části sezony, ve které budeme bodově úspěnější než na podzim.
Celý  listopad ještě trénujeme. Do týmu se vrátli mladí borci, kteří si byli v říjnu zahrát krajské soutěže. Na konci listopadu zahrajeme přátelské utkání na zlínské Vršavě, proti zlínské U19. Zimní příprava je již naplánovaná, všechny zápasy i jarní soustředění. Žádná jarní jména momentálně zvěřejňovat nebudeme, nicméně jsou na stole. Všechny informace včas zvěřejníme, aby i netrpělivý reportér Ficek byl včas a první v obraze :-) Sledujte stránky a těšme se na jaro. A nyní jiz rozohovor s trenerem :        

"Strašně nám chyběl hlad po gólech" říká vsetínský trenér Roman Vojvodík. Podzimní umístění :
"Nikdo nemůže být s 10. místem spokojený. Nejsem zvyklý moc prohrávat, takže pro mě jsou to muka. Vzhledem k průběhu podzimu a naším výkonům je to spravedlivé umístění."

9 vstřelených branek :
"Vždy jsem si říkal, že kdybych hrál já, tak dám pět branek (smích). Je to šílená bída. Bohužel nedůraz v zakončení nás provázel celý podzim. Chyběl i hlad po gólu. Vyhrát a za každou cenu dát gól - to jsme za celý podzim neobjevili. Tým byl jiný v tréninku a jiný v zápasech. Zápas někteří jen jako by jen přišli a odehráli to. Někteří hráči mě zklamali."

15 inkasovaných branek :
"Defenzíva fungovala. To bylo jediné plus. Z toho by se mělo vycházet do útoku. To jsme nepřetavili. Obrana byla pod velkým tlakem. Obránci si svoje odehráli. Raději bych dal 25 gólů a stejný počet dostal než jaké máme skóre."

Ukrajinští hráči :
"Vzhledem k tomu, kolik hráčů v létě odešlo, jsme museli někam šáhnout. Jsme rádi, že jsme je získali z Kvítkovic a pomohli nám. Měli lepší první polovinu podzimu. I jim nevyšla druhá polovina, jako i ostatním hráčům. I oni odnesli to, že jsme nehráli ani jednou ve stejné sestavě."

Odchody mladíků do Valašské Polanky :
"Jsou všichni šikovní. Počítáme s nimi do zimní přípravy. Než je držet a aby měli menší minutáž, tak šli do Valašské Polanky a Kateřinic. Trénovali s námi celu dobu, v klubech pak dělali předzápsový páteční trénink. Máme na ně dobré reference, vrátili se otrkaní a těšíme se na ně do přípravy. Ještě se ukážou."

Brankář Eliáš :
"Je to vsetínská ikona. Tady se není o čem bavit. Za ním vyrůstá dobrý nástupce Honza Dobeš."

Zimní příprava :
"Celý listopad trénujeme. 26. listopadu hrajeme ve Zlíně s tamní U 19. Pak bude prosinec volno. Jeden týden budou mít naběhový. V lednu začínáme 9. v pondělí. První týden budou běhat sami díky aplikaci."

Plánované změny v kádru :
"Asi navážeme na podzim v tom, že v obraně problém není. Musíme zkvalitnit hlavně přechodovou fázi do útoku a mít hladového útočníka. Ten hlad mi strašně chybí. Tým se tvořil na podzim za pochodu. Ve finále i těch 11 bodů, díky za ně. Děkuji všem z vedení vsetínského fotbalu, kteří jsou duší klubu - paní Alence a všem, kteří vsetínským fotbalem žijí. Již kvůli nim by Vsetín měl být jinde v tabulce, než se nachází nyní."

Aktuální články

DOROSTENECKÉ TÝMY ŠLAPOU, OBA TÝMY PORAZILY VRSTEVNÍKY Z VALAŠSKÉHO MEZIŘÍČÍ

Vzhledem k velmi nefotbalovému počasí o víkendu jsme po dohodě s Valaškým Meziříčím přehodili oba zápasy dorosteneckých týmů na...

VÝHERCE DRESU VYLOSOVAL ONDRA STRACHOŇ

Sobotního výherce vsetínského dresu vylosoval spolu s naší půvabnou Eliškou Ondra Strachoň, který nemohl nastoupit do zápasu. Viz...

ROLI FAVORITA NESPLNILI

FC Fastav Vsetín – 1. FC Viktorie Přerov 3:3 (1:1)Před výkopem poměrně jednoduchá záležitost se proměnila ve fotbalový horror. S...