Jiří Kořínek |

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: 1.FC VIKTORIE PŘEROV

K dalšímu, nesmírně důležitému utkání, zajíždějí vsetínští fotbalisté do Přerova, kde bude jejich soupeřem nebojácný, houževnatý a perspektivní tým 1. FC Viktorie Přerov (přesný název První Football Club Viktorie Přerov).
Přerovská kopaná má již více než stoletou tradici. Je největším klubem v okresu, ve kterém se pravidelně, podobně jako ve vsetínském fotbale, připravuje přibližně tři sta malých a velkých sportovců. Fotbal v Přerově zažil stejně, jak je tomu i v jiných oblastech života, chvíle slávy, ale také okamžiky, které by nejraději ze svého archivu vymazal. Stovky a tisíce hráčů se podílely na tomto dění v nejmasovějším sportu u nás.
Velmi krušným obdobím byl konec devadesátých let minulého století. Přerovský fotbal vyklidil v mužském podání nabyté pozice, čehož samozřejmě využila další sportovní odvětví provozována ve městě. První roky nového tisíciletí byly ve znamení rozpadu sil do několika klubů, které mezi sebou urputně soupeřily o pozice. Každý si utrhnul svůj kousek, ale konečný efekt by se dal označit známkou dostatečný.
Bezpochyby nejvýznamnějším krokem je skutečnost, že si na začátku roku 2011 sedli k jednacímu stolu zástupci 1. FC Přerov a Viktorie Přerov. Výsledek se dostavil v podobě sloučení obou spolků pod společným názvem 1. FC Viktorie Přerov o. s. Spojení dvou nejvýznamnějších klubů ve městě však znamenalo vítězství v bitvě, nikoliv však ve fotbalové válce. Ta obsahuje spoustu každodenních sporů, zejména v té oblasti mimosportovní...

... V posledních letech si klub po sportovní stránce udržuje laťku hodně vysoko. Zachována je pro region divizní účast mužů. Vždyť v nedávné minulosti byl klub na pokraji krachu a v činnosti měl pouze mládežnické celky. Kategorie dospělých působí a v budoucnosti bude zřejmě i nadále působit v oblasti výkonnostní, tedy neprofesionální kopané.
Velkou přízeň klubu zachovává generální sponzor, bez něhož si svou činnost nedovede vůbec představit. Není jím nikdo jiný, než statutární město Přerov!!! Mezi další mecenáše patří též Pivovar ZUBR Přerov a.s., Olomoucký kraj a mnoho dalších, kteří pravidelně sahají do svých finančních zdrojů proto, aby přerovskému fotbalu co nejvíce pomohli.
Ale zpět k prvnímu mužstvu. Během zimní přestávky nedošlo v kádru k žádným převratným změnám. Ta nejdůležitější nastala přibližně před třemi týdny, kdy na postu hlavního trenéra vystřídal temperamentního a ctižádostivého Davida Rojku jeho asistent Petr Bogdaň. Od tohoto okamžiku se po sérii porážek tým vzchopil a začal předvádět výkony, na které byli přerovští diváci zvyklí. Po dvou remízách z kraje jara na hřišti Baťova a následně na půdě Nových Sadů, přišly totiž dvě porážky na domácím stadiónu. Nejprve s vedoucím Slavičínem, a záhy na to překvapivě i do té doby s beznadějně posledním HFK Olomouc. Proto vedení klubu sáhlo k výše uvedené trenérské rošádě. A ihned se dostavila první vlaštovka. Celek Přerova po výborném výkonu zdolal v Bzenci místní TJ Slovan vysoko 4 : 0 a dodal si tímto vítězstvím patřičnou sebedůvěru do dalších bojů.
K tahounům současného kádru patří brankář Ondřej Mikeš, obávaný střelec David Kašpárek, dále Martin Repček, Daniel Řezník a Petr Mirvald. V přerovském mužstvu patrně nastoupí i ukrajinský hráč Andrii Hretsaichuk, jenž celou podzimní sezónu absolvoval právě v barvách Valachů.
Z minulého vzájemného měření sil vyšli lépe Přerovští, neboť dokázali ve Vsetíně zvítězit nejtěsnějším rozdílem 1 : 0. Autorem vítězného gólu byl až v úplném závěru Petr Mirvald. Poslední mistrovský zápas však Přerovským nevyšel, jelikož v derby utkání podlehli na horké půdě v Kozlovicích místnímu FK v poměru 0 : 3.
Po dvacátém kole průběžné tabulky patří týmu přerovských Viktoriánů s doposud získanými devatenácti body (bilance: 5 vítězství, 4 remízy, 11 proher, skóre 27 : 41) desátá příčka a od devátého vsetínského celku jej dělí pouze jediný bod. Proto můžeme očekávat zajímavé a vyrovnané střetnutí, které nemá vyloženého favorita.

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...