Petr Říha a Jirka Kořínek |

DNES NA TYRŠOVCE DOHRÁVKA PROTI SK BAŤOV OD 18:30

Ve středu 31.5.2023 se bude dohrávat odložené divizní kolo proti SK Baťov. Utkání zatíná na Tyršovce od 18:30
Soupeře ve svém článku představuje Jirka Kořínek :


Představujeme soupeře: SK Baťov 1930 z.s.

V pořadí šestým protivníkem vsetínských fotbalistů na domácím stadionu v odvetné jarní části je první z nováčků v soutěži, a to ambiciózní tým Baťova. Jedná se o velmi silný celek, na němž si v této sezóně doposud vylámalo zuby nejedno z mužstev, patřících k favoritům divize.
Sportovní klub Baťov 1930 z.s. je moravský fotbalový klub, sídlící ve městě Otrokovice. Byl založen v roce 1930 pod názvem SK Otrokovice. Po dlouhém působení v různých nižších soutěžích v posledních dekádách dvacátého století a v počátcích století jednadvacátého, se v sezóně 2014/2015 probojoval do přeboru Zlínského kraje, páté nejvyšší kategorie v rámci České republiky....


....Největším dosavadním úspěchem klubu je odehrání jednoho ročníku v 1. Československé fotbalové lize v sezóně 1964/1965 pod názvem TJ Jiskra Otrokovice. Ve druhé lize se klub objevil v ročníku 1965/1966, ve třetí lize působil naposledy v období 1977/1978. Opravdovou kuriozitou v dějinách klubu je fakt, že se hráči Baťova proslavili rekordním penaltovým rozstřelem proti mužstvu FC Fryšták v utkání Zlínského krajského přeboru ze dne 3. června 2016, v němž rozhodl o vítězi až 52. pokutový kop, čímž byl vytvořen nový světový rekord v zahrávání této standartní situace!!
Po více než čtyřiceti letech se tým vrátil suverénním vítězstvím v přeboru Zlínského kraje v loňské sezóně zpět do divize.
Kádr SK Baťov 1930 z.s. je dlouhodobě postaven na hráčích s přímou vazbou na klub, zejména na vlastních odchovancích. Občas ale přijde možnost menšího okysličení sestavy. Ta se naskytla v zimní přestávce, kdy se v mužstvu objevil Jiří Pafka, na podzim ještě hráč druholigového slovenského celku Spartak Myjava. Jedná se o velmi kvalitního borce, který přebral dres č. 10 po populárním hráči Michalu Vitáskovi.
V oddíle však dosahují velmi dobrých výsledků v práci s mladými fotbalisty, a tak kádr mužů bývá každým rokem doplněn o talentované dorostence. Tým má stanovenou jasnou koncepci, ve které sází především na týmovost, bojovnost a nasazení!!
Po podzimních velmi dobrých výkonech, které otrokovický celek řadily do nejpřednějších pater tabulky, se mužstvu v jarních odvetách již tolik nedaří. Výborné výsledky střídá s méně dobrými. Jako příklad uveďme domácí vítězství nad silnými Kozlovicemi v poměru 2:1, anebo ve Skašticích 4:0, naopak se vůbec nečekaly porážky na svém stadiónu s umělým travnatým povrchem s mužstvem Šumperku, kterému podlehly 0:3, dále porážka, rovněž „doma“, s týmem Šternberka 0:2, ve Všechovicích s místním Tatranem 1:2, anebo výrazná prohra v Holešově ve výši 1:4. Ale i přesto všechno je přítomnost tohoto celku v divizní soutěži velkým přínosem a oživením.
Mezi opory týmu patří hráči Patrik Šiška, výše vzpomínaný Jiří Pafka, Zdeněk Ondráš, Pavel Krajča a brankář Roman Vitásek.
V podzimním měření sil dokázali na vlastní půdě hráči Baťova porazit v naprosto vyrovnaném střetnutí vsetínský tým po výsledku 2:1, když za mužstvo hostů skóroval Vitalii Nerukh, který již však ve valašském celku nepůsobí.
V minulém kole zajížděli fotbalisté Baťova na hřiště HFK Olomouc, posledního týmu tabulky. V tomto střetnutí se za neúspěchy z předcházejících utkání částečně rehabilitovali, jelikož po zlepšeném výkonu tentokrát dokázali zvítězit nejtěsnějším poměrem 1:0. Rozdílový gól vstřelil v 83. minutě Patrik Šiška.
V průběžné tabulce před touto dohrávkou 18. kola se tým SK Baťov 1930 z.s. pohybuje na hezkém šestém místě, když z doposud odehraných čtyřiadvaceti zápasů získal 39 bodů (bilance: 11 vítězství, 6 remíz, 7 proher, skóre 42 : 39).

Aktuální články

PŘEDSTAVUJEME SOUPEŘE: SFK ELKO HOLEŠOV

V devatenáctém kole odvetné časti divize skupiny „E“ zajíždějí vsetínští hráči do Holešova, kde se utkají se stále se lepšícím...

POZVÁNKA NA VALNOU HROMADU 8.4.2024

V pondělí 8.4.2024 proběhne od 17:00 v Kapka resortu další letošní valná hromada. Zváni jsou pochopitelně všichni členové spolku FC...

PRVNÍ VÝHERCE NOVÉHO DRESU FC FASTAV VSETÍN

Jak bylo slíbeno, v průběhu prvního zápasu byl vylosován z řad fanoušků (kteří si zakoupili vstupenku) výherce nového dresu FC Fastav...